Go Ahead-geluksvogel Stokkers deelt verhaal over fysieke ellende

Reacties

Finn Stokkers had er zelf geen idee van, maar de spits van Go Ahead Eagles maakte donderdagavond met een flinke scheut fortuin de 1-1 voor zijn ploeg in de gewonnen play-offwedstrijd tegen NEC. Na afloop vertelde Stokkers over de zeer zware tijd die achter hem ligt.

Go Ahead-geluksvogel Stokkers deelt verhaal over fysieke ellende
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
1 - 2
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

'Ik loop heel het seizoen te worstelen met mijn gesteldheid, de eerste drie weken kon ik amper wandelen. En ik had een oogblessure die heel veel hersteltijd vergde. Hier heb ik naartoe gewerkt. Als je het dan in dit soort wedstrijden mag doen, dan is dat het allemaal waard geweest. Dit is bijna onbeschrijflijk, voor dit soort wedstrijden doe je het', aldus Stokkers bij ESPN, nadat hij een kwartier voor tijd een bal tegen zich aangeschoten kreeg en zo onbewust scoorde.

Captain Bas Kuipers was blij voor zijn collega, die voor het eerst sinds zijn terugkeer het net vond. 'Zijn verhaal is wat zwaarder dan hij nu doet voorkomen. Ik heb heel veel respect voor hem, dit is een beloning voor hoeveel hij heeft gestreden en gedaan. Ik vind dat we echt een goede pot speelden. Toen we 1- 0 achter kwamen, was ik wel bang, maar gelukkig hebben we Finn nog achter de hand', jubelde de linksback die in de belangstelling staat van FC Twente.

Ook René Hake, de winnende trainer, bewonderde de veerkracht en het doorzettingsvermogen van zijn pupil. 'Typisch Finn, dan is hij toch altijd weer in de buurt. Finn heeft knetterhard gewerkt om terug te komen. Hij baalt dat hij minder speelt, maar hij is een jongen die altijd opduikt in de zestien, dat is zijn kwaliteit', aldus de Drent.

VI sprak begin dit jaar met Stokkers over de zware tijd die hij achter de rug heeft:

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Meer F. Stokkers
Meer over F. Stokkers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.