AZ - Feyenoord

Feyenoord won in de Eredivisie in het AFAS Stadion, maar na negen opeenvolgende ongeslagen wedstrijden zijn de spelers terug op de goede weg nadat AZ met 1-3 verslagen werd in de thuiswedstrijd op zondag.

De score werd in de 26ste minuut geopend door AZ na een doelpunt van Jens Odgaard, met een assist van Pantelis Hatzidiakos.

Orkun Kökcü maakte gelijk na meer dan een half uur. Met nog bijna een half uur te gaan bracht Sebastian Szymanski Feyenoord een voorsprong met een assist van Jacob Rasmussen.

Met nog acht minuten op de klok voerde Danilo Pereira da Silva de score verder op voor Feyenoord, met een assist van Kökcü. Feyenoord draaide daarmee de rollen om. Dit bracht de uiteindelijke score op 3-1.

In de vijf laatste wedstrijden heeft AZ drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld één keer verloren, terwijl Feyenoord drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft.

AZ staat op de vierde plaats met 23 punten. Feyenoord staat op de derde positie met 23 punten.

In de volgende wedstrijd speelt AZ op zondag 23 oktober om 12.15 uur bij Excelsior. Feyenoord ontvangt zaterdag 22 oktober om 16.30 uur Fortuna Sittard.