Trauner gaat in op besluit van Kökçü: 'Het moet niet te groot gemaakt worden'

Reacties

Gernot Trauner wil de aanvoerdersbandkwestie rond teamgenoot Orkun Kökçü niet te groot maken. De Oostenrijker droeg zondag tegen AZ de regenboogband bij Feyenoord omdat Kökçü daar vanwege zijn geloofsovertuiging van afzag.

Trauner gaat in op besluit van Kökçü: 'Het moet niet te groot gemaakt worden'
© Pro Shots
AZ
AZ
1 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Trauner werd zondagochtend door Feyenoord-trainer Arne Slot geïnformeerd over het besluit van Kökçü om de OneLove-aanvoerdersband niet te dragen. 'Het is niet aan mij om in te gaan op zijn besluit, die hij op basis van zijn religie heeft genomen', aldus Trauner op de persconferentie in Alkmaar. 'Ik wil er niet te veel over zeggen. Ik vind dat we het niet te groot moeten maken rond Orkun.'

'Nee, ik heb het er niet met hem over gehad. Het is wel goed dat we als club een signaal afgeven en dat alle Eredivisieclubs hieraan meedoen. Maar binnen de ploeg maakt het niet uit wie de band draagt. We hebben meerdere leiderstypes. Iedereen heeft een zekere verantwoordelijkheid op het veld', verklaarde Trauner, die de zege op AZ meer dan verdiend vond.

'We vonden een goede balans tussen hoog druk zetten en laag verdedigen en vooral voor rust waren we geduldig in balbezit. We wisten AZ van ons doel vandaan te houden, dat is niet eenvoudig. We scoorden op de juiste momenten. Het was een verdiende en ook belangrijke overwinning. Anders zou het gat groot worden met AZ.'

Druk opgevoerd
Trauner wacht na zestig officiële wedstrijden voor Feyenoord nog op zijn eerste doelpunt in dienst van de Rotterdammers en krijgt dat nu ook te horen van teamgenoten. 'Ja, ik wacht nu wel op mijn eerste goal. Het zal er een keer van komen. Sommige teamgenoten grappen er al om, dat het inmiddels al meer dan een jaar duurt. David (Hancko, red.) is hier net pas en heeft al drie keer gescoord. De druk wordt nu wel een beetje opgevoerd, merk ik. Mijn tijd komt nog', besloot Trauner lachend.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.