NEC - Excelsior

1 - 1
Expected goals0.8 - 0.6

De wedstrijd tussen NEC en Excelsior in het Goffertstadion is in 1-1 geëindigd. Voor NEC betekent deze uitslag dat ze zeven keer achter elkaar niet hebben gewonnen, in de Eredivisie.

Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 59ste minuut tot Landry Dimata scoorde, op aangeven van Oussama Tannane, en zo NEC op voorsprong bracht.

De gelijkmaker voor Excelsior werd in de laatste minuten gemaakt door Lazaros Lamprou.

Het resultaat betekent dat NEC al acht wedstrijden op rij ongeslagen is.

In de vijf laatste wedstrijden heeft NEC vijf keer gelijkgespeeld, terwijl Excelsior één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Dit was het zevende gelijkspel van NEC dit seizoen.

NEC staat na deze wedstrijd met 10 punten op de tiende plek, terwijl Excelsior op de elfde plaats staat met 10 punten.

Op zondag 16 oktober speelt NEC om 12.15 uur uit tegen Sparta Rotterdam in het Goffertstadion en neemt Excelsior het uit op tegen Ajax om 20.00 uur in het Johan Cruijff Arena.