NEC - Fortuna Sittard

De wedstrijd tussen NEC en het uit spelende Fortuna Sittard in de Eredivisie is in 1-1 geëindigd. Hiermee heeft Fortuna Sittard, ook al was het geen overwinning, de reeks van vijf nederlagen weten te beëindigen.

Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 71ste minuut voordat Oguzhan Özyakup Fortuna Sittard op voorsprong bracht, op aangeven van Burak Yilmaz.

De gelijkmaker voor NEC werd helemaal aan het einde van de wedstrijd gemaakt door Pedro David Rosendo Marques, met een assist van Landry Dimata.

Het was de vierde wedstrijd zonder overwinning op rij voor NEC.

NEC heeft in de vijf laatste wedstrijden één overwinning behaald en vier keer gelijkgespeeld, terwijl Fortuna Sittard één gelijkspel en vier nederlagen heeft. Dit was het vierde gelijkspel van NEC dit seizoen.

Met 7 punten staat NEC op de negende plaats, terwijl Fortuna Sittard met 1 punten op de achttiende plek staat.

In de volgende wedstrijd gaat NEC op vrijdag 16 september om 20.00 uur op bezoek bij Utrecht. Fortuna Sittard speelt zaterdag 17 september om 21.00 uur thuis tegen Excelsior.