Ajax - FC Volendam

1 - 1
Expected goals3.9 - 0.4

De wedstrijd in het Johan Cruijff Arena tussen FC Volendam en Ajax is in 1-1 geëindigd, waardoor Ajax voor de zevende keer achter elkaar niet wist te winnen in de Eredivisie.

Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 59ste minuut tot Damon Mirani scoorde, met een assist van Carel Eiting, en zo FC Volendam op voorsprong bracht.

Mohammed Kudus maakte gelijk voor Ajax met een assist van Lorenzo Lucca, in de 80ste minuut, dat bracht de uiteindelijke score op 1-1.

Voor Ajax was het de zesde ongeslagen wedstrijd achter elkaar.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Ajax vijf keer gelijkgespeeld, terwijl FC Volendam twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. Dit was het zevende gelijkspel van Ajax dit seizoen.

Ajax heeft 34 punten en staat op de vijfde positie, terwijl FC Volendam met 13 punten de zestiende positie inneemt.

Ajax speelt op 29 januari om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen Excelsior in het Van Donge & De Roo Stadion. FC Volendam treft dan in eigen huis Groningen in het Kras Stadion.