Excelsior - FC Volendam

2 - 0
Expected goals2.2 - 0.6

Excelsior heeft geprobeerd de controle te krijgen over de Eredivisie-wedstrijd tegen FC Volendam die vrijdag in het Van Donge & De Roo Stadion plaatsvond. In de tweede helft werd de voorsprong nog verder uitgebreid waarmee Excelsior won met 2-0.

In de achttiende minuut nam FC Volendam een voorsprong door een eigen doelpunt van Damon Mirani.

Daarna verloor de wedstrijd zijn momentum. Marouan Azarkan diepte de voorsprong van Excelsior uit met een assist van Julian Baas, in de 80ste minuut.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Excelsior twee overwinningen behaald en drie keer verloren, terwijl FC Volendam twee overwinningen en drie nederlagen heeft.

Excelsior staat na deze wedstrijd met 19 punten op de elfde plek, terwijl FC Volendam de nummer 17 is met 12 punten.

In de volgende wedstrijd speelt Excelsior op woensdag 25 januari om 21.00 uur in een uitwedstrijd tegen Utrecht. FC Volendam ontvangt donderdag 26 januari om 21.00 uur Ajax.