Excelsior - FC Groningen

Een goal van El Yaakoubi bleek genoeg voor Excelsior om een 1-0 zege te boeken in de thuiswedstrijd tegen Groningen in de Eredivisie.

Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 69ste minuut tot Redouan El Yaakoubi scoorde, met een assist van Julian Baas, en zo de 1–0 voor Excelsior vastlegde, een doelpunt dat de wedstrijd besliste.

Voor Groningen was het de vierde wedstrijd achter elkaar zonder overwinning.

Excelsior heeft in de vijf laatste wedstrijden twee overwinningen behaald en drie keer verloren, terwijl Groningen één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Dit was de derde overwinning met één doelpunt verschil van Excelsior dit seizoen. De nederlaag was ook voor Groningen de zesde nederlaag met één doelpunt verschil.

Met 16 punten staat Excelsior op de twaalfde plaats, terwijl Groningen met 12 punten op de vijftiende plek staat.

In de volgende wedstrijd speelt Excelsior op zaterdag 14 januari om 21.00 uur, in een uitwedstrijd, tegen Sparta Rotterdam. Groningen speelt zondag 15 januari om 16.45 uur thuis tegen Feyenoord.