Excelsior verpest debuut Van der Ree bij FC Groningen

Excelsior is zondag met een belangrijke overwinning begonnen aan 2023. De Rotterdammers versloegen concurrent FC Groningen, waar Dennis van der Ree een teleurstellend debuut kende als trainer.

Excelsior
Excelsior
1 - 0
FC Groningen

Groningen besloot na de laatste speelronde van 2022 om afscheid te nemen van trainer Frank Wormuth. De prestaties onder de Duitser vielen te veel tegen. De club ging op zoek naar een vervanger, maar die zoektocht verliep niet vlekkeloos. Uiteindelijk besloot Groningen om Van der Ree als interim-trainer aan te stellen. Niet veel later werd bekend dat hij het seizoen afmaakt als hoofdcoach.

Van der Ree verraste direct met zijn opstelling voor het duel met Excelsior. Daarin stonden namelijk verdediger Thijmen Blokzijl (17) en aanvaller Thom van Bergen (18). De talenten speelden in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft al vaak mee en maakten tegen Excelsior hun officiële debuut in de hoofdmacht. Van Bergen kreeg in de beginfase al direct een kans, maar stuitte op doelman Stijn van Gassel.

Ook Luciano Valente en Thomas Suslov hadden voor rust geen gelijk aan de zijde van Groningen. Excelsior liet zich in de eerste helft in aanvallend opzicht niet veel zien, maar kroop in het tweede bedrijf meer uit de schulp. Marouan Azarkan schoot voorlangs en Kenzo Goudmijn vond keeper Michael Verrips op zijn pad. Uiteindelijk was het Redouan El Yaakoubi die voor de enige goal van de wedstrijd zorgde. De verdediger kopte bij de eerste paal raak uit een hoekschop van Julian Baas: 1-0.

Excelsior kwam door de overwinning op zestien punten en sloeg zo een gat met Groningen (vier punten) én nummer zestien FC Emmen (vijf punten). De ploeg van Van der Ree heeft dus maar één punt minder dat Emmen, dat onder de degradatiestreep staat.