Van der Ree krijgt vertrouwen en maakt seizoen af als trainer Groningen

Reacties

Dennis van der Ree maakt het seizoen af als hoofdtrainer van FC Groningen, zo maakt de club bekend. Het lukte na het ontslag van Frank Wormuth niet om een externe vervanger te vinden, dus is de assistent-trainer officieel doorgeschoven als eindverantwoordelijke.

Van der Ree krijgt vertrouwen en maakt seizoen af als trainer Groningen
© Pro Shots

Het ontslag van Wormuth, medio november, leek Van der Ree aanvankelijk geen promotie op te leveren. Nadat Joseph Oosting (RKC Waalwijk), Dick Schreuder (PEC Zwolle) en Dick Lukkien (FC Emmen) om uiteenlopende redenen niet waren gestrikt, vroeg technisch directeur Mark-Jan Fledderus toch of Van der Ree de honneurs wilde waarnemen. Nu is duidelijk dat hij definitief het vertrouwen krijgt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op de website van Groningen spreekt Van der Ree van 'een hele mooie kans, die zich voor mij onverwacht voordoet'. 'Ik heb de overtuiging dat ik samen met de rest van mijn staf de club kan helpen en FC Groningen-waardige resultaten kan neerzetten. Ik ben de club dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen. Samen met de mensen om mij heen en de spelersgroep gaan we keihard werken aan een goed 2023.'

Onder leiding van Van der Ree werden vijf oefenwedstrijden gespeeld, waarvan er twee werden gewonnen, twee werden verloren en één gelijk werd gespeeld. Volgens Fledderus heeft de trainer een 'uitstekende indruk' gemaakt. 'Wij hebben er daarom voor gekozen hem de rest van dit seizoen het vertrouwen te geven. Wij wensen Dennis en de volledige technische staf heel veel succes in de tweede seizoenshelft.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.