SC Heerenveen - FC Groningen

Heerenveen heeft de thuiswedstrijd tegen Groningen in de Eredivisie zondag met 3-1 gewonnen.

Sarr opende na slechts vijf minuten de score voor de thuisploeg scoorde uit een voorzet van Andries Noppert.

Florian Krüger bracht in de 40ste minuut Groningen op gelijke hoogte, met een assist van Ricardo Pepi.

Met nog nog negen minuten op de klok scoorde Pelle van Amersfoort en kwam op voorsprong voor Heerenveen, op aangeven van Thom Haye.

Één minuut later vergrootte Heerenveen de voorsprong toen Sarr nog een keer de doelman passeerde, met een assist van Mats Köhlert.

Groningen heeft nu vijf wedstrijden op rij verloren.

Heerenveen heeft in de vijf laatste wedstrijden drie overwinningen behaald, één keer gelijk gespeeld en één keer verloren, terwijl Groningen vijf nederlagen heeft.

Heerenveen staat op de zevende positie met 27 punten. Groningen is de nummer 15 met 12 punten.

In de volgende wedstrijd gaat Heerenveen op woensdag 25 januari om 20.00 uur op bezoek bij Fortuna Sittard. Groningen speelt donderdag 26 januari om 18.45 uur thuis tegen Cambuur.