FC Groningen blijft verliezen, maar Van Wonderen zag geen zwalkende tegenstander

Reacties

Ook zijn vierde duel als hoofdtrainer van FC Groningen resulteerde voor Dennis van der Ree in een nederlaag. De trainer baalt na de 3-1 nederlaag tegen buurman SC Heerenveen.

FC Groningen blijft verliezen, maar Van Wonderen zag geen zwalkende tegenstander
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
3 - 1
FC Groningen
FC Groningen

'We hebben een positief resultaat nodig, iets om op te bouwen. Als we hier een gelijkspel hadden behaald, dan was dat wel iets geweest om mee te nemen naar de volgende wedstrijd. Helaas gaan we met lege handen naar huis', aldus Van der Ree.

Van der Ree introduceerde tegen Heerenveen een 5-3-2-formatie en gaf aan dat systeem de komende duels te blijven hanteren. 'Zoiets doe je niet als iets eenmaligs. Met de spelers die wij nu tot onze beschikking hebben, ook door de transfers die gedaan zijn, denk ik dat dit de beste manier is om tegen degradatie te spelen.' Donderdag wacht FC Groningen een cruciaal duel, want dan komt hekkensluiter SC Cambuur op bezoek in de Euroborg.

Heerenveen
Waar FC Groningen andermaal een wedstrijd in mineur afsloot, verstevigde SC Heerenveen door de triomf zijn plek in het linkerrijtje. Trainer Kees van Wonderen: 'Ik vond FC Groningen heel behoorlijk spelen, geen ploeg die zwalkt en die je zomaar even opzijschuift. Dat we tegen deze ploeg een 3-1 overwinning over de streep getrokken hebben, daar mogen we blij mee zijn.'

Met twee doelpunten was Amin Sarr de grote man bij SC Heerenveen. Hij kreeg in de spits de voorkeur boven Sydney van Hooijdonk, die het met een rol als invaller moest doen. Van Wonderen was blij met de rol van Sarr en ook blij voor Van Hooijdonk, die bij zijn invalbeurt werd toegezongen door het publiek, waar hij de vorige thuiswedstrijd met AZ een minder prettige ervaring mee had. Toen werd zijn wissel namelijk begroet met een cynisch applaus. Van Wonderen: 'Ik vond het mooi om te zien hoe het publiek nu anders op Sydney reageerde. Hij is een geweldige afmaker en vandaag heeft Amin laten zien dat hij ook absoluut doelpunten in zich heeft.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.