SC Heerenveen - AZ

0 - 2
Expected goals2.1 - 1.5

AZ heeft de uitwedstrijd tegen Heerenveen in de Eredivisie zaterdag met 2-0 gewonnen. De Wit en Tijjani Reijnders zorgden beiden voor een doelpunt.

AZ nam de leiding in de 33ste minuut via De Wit, op aangeven van Jens Odgaard. Direct na de rust vergrootte Reijnders de voorsprong van AZ.

Heerenveen heeft in de vijf laatste wedstrijden twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl AZ drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft.

Op dit moment heeft Heerenveen 24 punten en staat op de achtste plaats, terwijl AZ met 33 punten op de tweede positie staat.

De volgende wedstrijd van Heerenveen is op zondag 22 januari om 12.15 uur thuis tegen Groningen in het Abe Lenstra Stadion. AZ speelt op dezelfde dag om 16.45 uur thuis tegen Fortuna Sittard in het AFAS Stadion.