Aankoop Ryan nog niet onder AZ-lat: 'Maar heb Hobie al ingelicht'

Reacties

AZ versterkte zich deze week met de Australische doelman Mathew Ryan. Hij kwam over van FC Kopenhagen, maar zal komend weekend tegen SC Heerenveen nog niet onder de lat staan. De werkvergunning van Ryan is niet op tijd rond.

Aankoop Ryan nog niet onder AZ-lat: 'Maar heb Hobie al ingelicht'
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
0 - 2
AZ
AZ

Daardoor staat Hobie Verhulst zaterdag in ieder geval nog één keer op doel bij de Alkmaarders. AZ heeft vrijdagmiddag een afspraak met de IND om de werkvergunning te bespreken. Het is nog onduidelijk of Ryan volgende week tegen Fortuna Sittard wel speelgerechtigd is. 'Ik heb begrepen dat zo’n procedure veertien dagen kan duren', vertelde trainer Pascal Jansen vrijdag.

Jansen heeft in de tussentijd wel al een gesprek gehad met Verhulst. 'In zo’n gesprek doe je aan verwachtingsmanagement. Ik heb Hobie verteld dat de kans zeer reëel is dat er een wisseling van de wacht gaat plaatsvinden. Uiteraard reageerde hij teleurgesteld, maar het zou ook vreemd zijn als hij op de tafel zou springen van blijdschap.'

'Hobie heeft het best oké gedaan. Hij heeft niet voor niets Peter Vindahl Jensen uit de basis gespeeld. Maar we willen méér.' Jansen verwacht dan ook dat Ryan snel ingezet kan worden als zijn vergunning rond is. 'Toen Jensen uit het buitenland hierheen kwam, moest hij eerst even acclimatiseren. Maar dat was een jonge keeper en ik verwacht dat Mathew zich sneller kan aanpassen, gezien zijn ervaring en goede reputatie.'

Jansen kan voorlopig ook niet beschikken over doelman Sem Westerveld. Hij is geopereerd aan zijn knie en zijn herstel gaat naar verwachting zes tot acht weken duren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.