PSV telt miljoenen neer om Tillman binnenboord te houden

Reacties

Malik Tillman blijft bij PSV. De club heeft de koopoptie op de middenvelder gelicht, zo is vrijdag bekend geworden.

PSV telt miljoenen neer om Tillman binnenboord te houden
© Pro Shots

PSV huurde Tillman met een optie tot koop van 12,5 miljoen euro en de club is verheugd te melden dat de Amerikaanse middenvelder in Eindhoven blijft. Bayern München had een boeteclausule van ongeveer drie miljoen euro, die heeft de club laten passeren. Daardoor kon PSV toeslaan en Tillman vastleggen tot de zomer van 2028.

'Malik heeft dit seizoen zijn waarde meer dan bewezen. Het is een fantastische voetballer met ontzettend veel kwaliteiten. Daarnaast heeft hij ook nog eens een geweldige ontwikkeling doorgemaakt, als voetballer en als mens. Ik ben erg blij dat hij nog lang voor PSV speelt', aldus technisch directeur Earnest Stewart via de PSV-kanalen.

'Ik ben heel blij dat ik langer bij PSV blijf', aldus Tillman zelf. 'Het eerste seizoen is geweldig geweest en ik hoop dat we de komende jaren nog veel prijzen gaan pakken. Dat geeft me het vertrouwen dat ik hier op de juiste plek ben en dat ik me hier kan ontwikkelen tot een nog betere voetballer.'

Ook trainer Peter Bosz is blij met het aanblijven van Tillman, die in de Eredivisie negen keer scoorde. 'Ik ben ontzettend blij dat hij blijft. Hij is pas 21 jaar oud, maar heeft dit jaar al zoveel stappen gezet in zijn ontwikkeling. Dat is mooi om te zien en ik ben benieuwd hoe hij zich gaat doorontwikkelen.'

Zo ligt de toekomst van Tillman bij PSV, maar naar verluidt zitten er wel twee addertjes onder het gras. Ten eerste heeft Bayern volgens Duitse media matching right bedongen. Daarnaast schijnt er in het contract een terugkoopoptie te zitten. De hoogte van dat bedrag is nog niet bekend. 

Bekijk hier al onze video's
Meer M. Tillman
Meer over M. Tillman
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.