AZ bevestigt komst van Australische WK-doelman Ryan

Reacties

AZ heeft de komst van Mathew Ryan bekendgemaakt. De dertigjarige keeper komt over van FC Kopenhagen en heeft een contract ondertekend tot de zomer van 2024. Hij is na Djordje Mihailovic de tweede winterse versterking. 

AZ bevestigt komst van Australische WK-doelman Ryan
© Pro Shots

Ryan, 79-voudig international van Australië en op het WK de eerste keus bij The Socceroos, is zijn basisplaats bij Kopenhagen kwijtgeraakt en hoopt zijn carrière nieuw leven in te blazen in Alkmaar. Hij speelde in Europa eerder voor Club Brugge, Valencia, RC Genk, Brighton & Hove Albion, Arsenal en Real Sociedad. Omdat de werkvergunning nog niet binnen is, duurt het nog even voordat Ryan inzetbaar is. 

De aanwinst zegt op de website van AZ niet te kunnen wachten om van start te gaan. 'Je hoeft maar één keer naar de club en zijn geschiedenis te kijken om te zien dat het een goede en ambitieuze club is. Er is een hoop om voor te spelen en ik droom ervan om samen met het team het hoogste van het hoogste te behalen', legt hij uit.

Volgens directeur voetbalzaken Max Huiberts is Ryan de perfecte keeper voor AZ. 'Hij heeft op verschillende niveaus laten zien dat hij goed is en was vanaf het begin onze topkandidaat. We zochten iemand die er direct staat als hij fit is. Dat is hij. Alles past wat dat betreft in het plaatje.'

Bij de Alkmaarders is Hobie Verhulst op dit moment de eerste doelman. Hij was vanaf de zomer de vervanger onder de lat van Peter Vindahl Jensen, die vorig seizoen nog eerste keus onder de lat was. Deze winterstop maakte de 24-jarige Deen op huurbasis de overstap naar 1. FC Nürnberg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.