SC Heerenveen - SC Cambuur

De de Eredivisie-wedstrijd tussen Cambuur en Heerenveen zondag eindigde met een 2-1 overwinning voor de thuisploeg in het Abe Lenstra Stadion. De doelpuntenmakers van Heerenveen waren Sarr en Tahiri.

Al vroeg in de wedstrijd nam het bezoekende team een voorsprong, toen Jamie Jacobs scoorde na 10 minuten, met een assist van Alex Bangura.

Sarr bracht in de 36ste minuut Heerenveen op gelijke hoogte, op aangeven van Tahiri.

Met nog negen minuten te spelen maakte Tahiri het beslissende doelpunt voor Heerenveen. Heerenveen draaide daarmee de rollen om. Dit bracht de uiteindelijke score op 2-1.

Cambuur heeft nu vijf wedstrijden achter elkaar verloren.

Heerenveen heeft in de vijf laatste wedstrijden drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Cambuur vijf nederlagen heeft. Dit was de vierde overwinning met één doelpunt verschil van Heerenveen dit seizoen. De nederlaag was ook voor Cambuur de zesde nederlaag met één doelpunt verschil.

Heerenveen staat na deze wedstrijd op de achtste plaats met 23 punten, terwijl Cambuur op de zeventiende plek staat met 8 punten.

De volgende speeldag speelt Heerenveen uit tegen RKC Waalwijk. Deze ontmoeting vindt plaats op zaterdag 7 januari om 16.30 uur. Cambuur speelt zondag 8 januari om 14.30 uur thuis tegen FC Volendam.