SC Heerenveen - FC Utrecht

Utrecht heeft een goede zaak gedaan in het duel met Heerenveen zaterdag in het Abe Lenstra Stadion. De Eredivisie-wedstrijd eindigde na een ruststand van 1-1 in 1-2. In de 33ste minuut nam Heerenveen de leiding via Sydney van Hooijdonk, op aangeven van Mats Köhlert. Douvikas bracht in de 44ste minuut Utrecht op gelijke hoogte, met een assist van Jens Toornstra. Utrecht maakte ook 2-1 in de 66ste minuut, toen Sagnan scoorde. Utrecht draaide daarmee de rollen om, dat bracht de uiteindelijke score op 2-1. In de vijf laatste wedstrijden heeft Heerenveen één overwinning behaald, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Utrecht drie overwinningen en twee nederlagen heeft. Dit was de tweede nederlaag met één doelpunt verschil van Heerenveen dit seizoen. Dit was ook de vierde overwinning van Utrecht met één doelpunt verschil. Dit betekent dat Heerenveen op de achtste positie staat met 17 punten en dat Utrecht op de zevende positie staat met 18 punten. In de volgende wedstrijd speelt Heerenveen op zaterdag 5 november om 21.00 uur, in een uitwedstrijd, tegen Excelsior. Utrecht speelt zondag 6 november om 12.15 uur thuis tegen Groningen.