FC Utrecht - Sparta Rotterdam

In de Eredivisie heeft Utrecht het thuisduel tegen Sparta Rotterdam zondag gewonnen. In de eerste helft kwamen de bezoekers op een 1-0-voorsprong, waarna Utrecht in de tweede helft uitliep naar 3-1.

De thuisploeg nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong, toen Daishawn Redan scoorde na 6 minuten, met een assist van Taylor Booth. Direct na de rust vergrootte Anastasios Douvikas de voorsprong van Utrecht.

Sean Klaiber diepte de voorsprong van Utrecht uit met een assist van Jens Toornstra, in de 80ste minuut.

Met nog zes minuten op de klok verkleinde Joshua Kitolano de achterstand voor Sparta Rotterdam, op aangeven van Michael Pinto. Maar Sparta Rotterdam was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Utrecht twee overwinningen behaald, één keer gelijk gespeeld en twee keer verloren, terwijl Sparta Rotterdam drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft.

Utrecht staat nu op de achtste positie met 15 punten, terwijl Sparta Rotterdam de nummer 6 is met 17 punten.

De volgende wedstrijd, op zaterdag 29 oktober, speelt Utrecht om 16.30 uur uit tegen Heerenveen in het Stadion Galgenwaard. Sparta Rotterdam zal het op dezelfde dag thuis opnemen tegen Fortuna Sittard. Het duel start om 18.45 uur.