Opvallende statistiek bij Heerenveen tegen Utrecht: 'Lullen we zo niet meer over'

Reacties

Met FC Utrecht kreeg het duel in Heerenveen een onverwachte winnaar. De Domstedelingen deden de statistieken geweld aan.

Opvallende statistiek bij Heerenveen tegen Utrecht: 'Lullen we zo niet meer over'
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
1 - 2
FC Utrecht
FC Utrecht

Dat FC Utrecht de winst pakte in Heerenveen was opvallend gezien de Expected Goals-waardes. Die van de ploeg van Henk Fraser stak schril af bij die van SC Heerenveen. FC Utrecht-aanvoerder Mark van der Maarel had geen boodschap aan die opvallende cijfers.

'Wat zeggen de statistieken tegenwoordig? Het was niet groots', erkende Van der Maarel met een lach na afloop van de 1-2 zege. 'Ik weet niet of de zeges helemaal de lekkerste zijn, maar daar lullen we zo niet meer over. Inpakken en wegwezen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Doelman Vasilis Barkas bewees zijn grote waarde voor FC Utrecht en liet zo zien dat de statistieken niet alles zeggen. 'Hij is een fantastische keeper. Voor mij is hij de beste keeper met wie ik ooit heb gewerkt. Dat heeft vandaag duidelijk laten zien', zei trainer Henk Fraser.

Aan de andere kant wilde Sven van Beek niet te veel stil bij staan bij de statistieken. 'Het was de beste eerste helft van ons dit seizoen met vijf opgelegde kansen. Als je die niet maakt, dan verdien je het ook niet', zei de verdediger van Heerenveen over het grote verschil in Expected Goals. 'Het is geen pech. Bij hun tweede goal moet je heel scherp zijn. Hij speelt drie, vier man uit. Dat mag gewoon niet gebeuren op dit niveau. Klaar, simpel.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.