Marsch verdwijnt van transfervrije trainersmarkt en wordt bondscoach

Reacties

Jesse Marsch is de nieuwe bondscoach van Canada. Hij is de opvolger van Mauro Biello, die als interim-bondscoach fungeerde, en tekent een contract tot 30 juni 2026.

Marsch verdwijnt van transfervrije trainersmarkt en wordt bondscoach
© Pro Shots

De vijftigjarige Marsch werd gelinkt aan diverse trainersvacatures in het clubvoetbal, maar vervolgt zijn loopbaan nu dus in het interlandvoetbal. Marsch was als clubtrainer onder meer werkzaam bij Leeds United, RB Leipzig, Red Bull Salzburg en New York Red Bulls.

Marsch komt met Canada in ieder geval uit op het WK van 2026. Dat toernooi wordt georganiseerd door Canada, de Verenigde Staten en Mexico. Ook neemt Canada deel aan de Copa América.

Tussen 2018 en 2023 had John Herdman het voor het zeggen bij het Noord-Amerikaanse land. Herdman, die nu werkzaam is bij Toronto FC, vertrok nadat hij openlijk kritiek had geleverd op de financiële middelen bij de Canadese bond. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.