Go Ahead Eagles - SC Heerenveen

Go Ahead Eagles en Heerenveen hebben de punten gedeeld in de wedstrijd tussen beide teams in de Eredivisie. De eindstand was 1-1. De eerste helft verliep doelpuntloos. Direct na de rust liet Thom Haye zich gelden toen hij scoorde, met een assist van Mats Köhlert, en Heerenveen op voorsprong bracht. De gelijkmaker voor Go Ahead Eagles werd in de laatste minuten gemaakt door Finn Stokkers. In de vijf laatste wedstrijden heeft Go Ahead Eagles twee overwinningen behaald en drie keer gelijkgespeeld, terwijl Heerenveen één overwinning, twee keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft. Dit was het derde gelijkspel van Go Ahead Eagles dit seizoen. Go Ahead Eagles staat na deze wedstrijd met 9 punten op de dertiende positie, terwijl Heerenveen de nummer 8 is met 14 punten. De volgende wedstrijd, op zondag 23 oktober, speelt Go Ahead Eagles om 14.30 uur uit tegen NEC in het Goffertstadion. Heerenveen zal het op dezelfde dag uit opnemen tegen FC Volendam. Het duel zal om 20.00 uur beginnen.