Go Ahead krijgt Noppert in extra tijd op de knieën en voorkomt nederlaag

Go Ahead Eagles en SC Heerenveen hebben zaterdag een punt overgehouden aan hun ontmoeting in Deventer. De wedstrijd in de Adelaarshorst kwam zeer moeizaam op gang, maar na de goal van Thom Haye kwam er leven in de brouwerij.

Go Ahead Eagles
1 - 1
sc Heerenveen

Go Ahead en Heerenveen maakten er voor rust bepaald geen spektakelstuk van aan de Vetkampstraat. De thuisploeg, die (tot vanavond) begin september voor het laatst onderuit ging in de Eredivisie, hoopte via Bobby Adekanye na een half uur tevergeefs op een strafschop. De valpartij van Adekanye werd door scheidsrechter Dennis Higler bestraft met een gele kaart.

Kansen waren er lange tijd niet te noteren bij voor de doelen van Jeffrey de Lange en Andries Noppert. Twee minuten voor rust schrok een deel van de toeschouwers in Deventer waarschijnlijk wakker door het geluid van een schot tegen het aluminium. Heerenveen-middenvelder Tibor Halilovic haalde op de rand zestien venijnig uit en zag zijn poging via de bal naast gaan.

Leven in de brouwerij
Het duurde in de tweede helft niet lang voordat werd gescoord: Amin Sarr stuitte op De Lange, waarna de bal via Mats Köhlert bij Thom Haye belandde. De middenvelder maakte met een zuiver schot van afstand zijn eerste goal van het seizoen. Direct na de 0-1 dook ook Go Ahead opeens gevaarlijk op voor Noppert. Enric Llansana haalde in het strafschopgebied uit, maar de voormalig doelman van Go Ahead was alert.

De thuisploeg beet daarna vaker van zich af: zowel Philippe Rommens als invaller Finn Stokkers stuitte op Noppert. Invaller Sylla Sow dacht tien minuten voor tijd de dadendrang van Go Ahead om te zetten in een gelijkmaker, maar in aanloop naar de treffer stond Oliver Edvardsen buitenspel. De thuisploeg kreeg in de blessuretijd alsnog de gewenste gelijkmaker. Na een voorzet van Bas Kuipers belandde de bal via Willum Thor Willumsson bij Stokkers, die van dichtbij raak schoot en Go Ahead een zwaarbevochten punt bezorgde.