FC Volendam - SC Heerenveen

Het is lang geleden dat FC Volendam voor de laatste keer heeft gewonnen in de Eredivisie. De thuiswedstrijd tegen Heerenveen heeft daar geen verandering in gebracht. Het duel in het Kras Stadion eindigde in 1-3 en daarmee heeft Volendam al acht keer achter elkaar niet gewonnen.

Er werd een vroege voorsprong genomen door het bezoekende team na een doelpunt van Sydney van Hooijdonk na 24 minuten.

Robert Mühren bracht in de 43ste minuut FC Volendam op gelijke hoogte, met een assist van Carel Eiting.

Met nog nog vijf minuten te spelen scoorde Mats Köhlert en kwam op voorsprong voor Heerenveen, op aangeven van Thom Haye.

De uiteindelijke 3-1 voor Heerenveen werd gemaakt door Amin Sarr, met een assist van Van Hooijdonk.

In de vijf laatste wedstrijden heeft FC Volendam twee keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Heerenveen twee overwinningen, twee keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft.

FC Volendam staat nog steeds laatste met 6 punten. Heerenveen is de nummer 7 met 17 punten.

In de volgende wedstrijd speelt FC Volendam op zondag 30 oktober om 16.45 uur, in een uitwedstrijd, tegen AZ. Heerenveen speelt zaterdag 29 oktober om 16.30 uur thuis tegen Utrecht.