Fortuna Sittard - FC Volendam

Fortuna Sittard heeft in de Eredivisie een zege geboekt op FC Volendam. Het duel eindigde in 2-0 door doelpunten van Embaló en Oguzhan Özyakup.

Voor FC Volendam werd 1 speler van het veld gestuurd en het team moest de wedstrijd uitspelen met 10 spelers.

In de 33ste minuut nam Fortuna Sittard de leiding via Embaló.

In de 39ste minuut werd Bilal Ould-Chikh van FC Volendam van het veld gestuurd met een rode kaart.

Özyakup bracht in de 44ste minuut Fortuna Sittard op 2-0, op aangeven van Ivo Daniel Ferreira Mendonça Pinto. De teams waren niet in staat om te scoren in de tweede helft, waardoor de wedstrijd eindigde met een 2-0 overwinning voor Fortuna Sittard.

Voor FC Volendam was het de vijfde wedstrijd achter elkaar zonder overwinning.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Fortuna Sittard twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl FC Volendam één gelijkspel en vier nederlagen heeft.

Fortuna Sittard heeft 7 punten en staat op de veertiende plaats, terwijl FC Volendam met 5 punten de achttiende plaats inneemt.

De volgende speeldag speelt Fortuna Sittard op zondag 9 oktober om 20.00 uur bij Vitesse. FC Volendam ontvangt zaterdag 8 oktober om 16.30 uur Ajax.