Rommelige avond in Volendam levert Heerenveen geflatteerde zege op

FC Volendam had zondag lange tijd zicht op een resultaat tegen SC Heerenveen, maar de bezoekers namen na een onderbreking van ruim twintig minuten alsnog afstand.

FC Volendam
FC Volendam
1 - 3
sc Heerenveen

De meestbesproken man van de eerste helft in het Kras Stadion stond niet op het kunstgrasveld, maar zat droog in een busje. Videoscheidsrechter Serdar Gözübüyük beleefde voor rust een drukke avond in Volendam. Robert Mühren dacht halverwege de eerste helft de score te openen, maar bleek nipt buitenspel te hebben gestaan. Daarvoor had Benaissa Benamar al de lat geteisterd met een schot van afstand.

Twee minuten na de poging van Mühren lag de bal er aan de andere kant in. Sydney van Hooijdonk profiteerde van een licht duwtje van Mats Köhlert aan Daryl van Mieghem en knikte de openingstreffer binnen. Gözübüyük bestudeerde de beelden, maar gaf alsnog groen licht (0-1). Door een intikker van Mühren, die na een nieuwe VAR-check tot zijn opluchting geen buitenspeel bleek te staan, zochten beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamer op.

Onweer
Met Rami Al Hajj en Anas Tahiri voor Syb van Ottele en Tibor Halilovic ging Heerenveen na rust op zoek naar een nieuwe voorsprong. De Friezen kwamen aanvankelijk een stuk overtuigender voor de dag, maar het offensief bleek van korte duur. Halverwege de tweede helft zag scheidsrechter Edwin van de Graaf zich genoodzaakt de wedstrijd tijdelijk stil te leggen, omdat het begon te onweren in het vissersdorp.

Na iets meer dan twintig minuten betraden de spelers het veld weer, al was er opnieuw een korte onderbreking. Beide ploegen leken in de slotfase genoegen te moeten nemen met een punt, maar in de slotfase stond de sterk spelende Köhlert op. De Duitser sneed naar binnen en schoot met buitenkant links zijn eerste van het seizoen binnen (1-2). Niet veel later gooide Amin Sarr de wedstrijd in het slot (1-3).

Door de geflatteerde zege klimt Heerenveen ten koste van FC Utrecht naar de zevende plaats. FC Volendam blijft met zes punten hekkensluiter.