SC Cambuur - Vitesse

In de Eredivisie heeft Vitesse het uitduel tegen Cambuur zaterdag gewonnen. In de eerste helft kwamen de bezoekers op een 1-0-voorsprong, waarna Vitesse in de tweede helft uitliep naar 3-0. De score werd na 20 minuten geopend door Vitesse via Ryan Flamingo, op aangeven van Maximilian Wittek. Daarna was het lang wachten op een volgend doelpunt. Kacper Kozlowski bouwde de voorsprong uit in de 74ste minuut. Vitesse vergrootte de voorsprong verder, toen Sondre Tronstad scoorde in de 82ste minuut. In de vijf laatste wedstrijden heeft Cambuur één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Vitesse één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Cambuur staat na deze wedstrijd met 8 punten op de vijftiende positie, terwijl Vitesse de nummer 16 is met 8 punten. In de volgende wedstrijd neemt Cambuur het thuis op tegen Twente op zondag 23 oktober om 14.30 uur. Vitesse speelt zaterdag 22 oktober om 21.00 uur thuis tegen FC Emmen.