Vitesse - Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft zondag gewonnen van Vitesse. Het duel in de Eredivisie eindigde na een ruststand van 1-1 in een zege voor de thuisploeg: 2-1 in de GelreDome.

In de 32ste minuut nam Vitesse de leiding via Bartosz Bialek, met een assist van Matús Bero.

Ferati bracht in de 40ste minuut Fortuna Sittard op gelijke hoogte, op aangeven van Iñigo Córdoba.

Vita maakte het beslissende doelpunt in de 80ste minuut. Vita voltooide zo de comeback van Fortuna Sittard. Dit bracht de uiteindelijke score op 2-1.

Vitesse heeft al vier wedstrijden op rij niet gewonnen.

Vitesse heeft in de vijf laatste wedstrijden één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Fortuna Sittard drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Dit was de tweede nederlaag met één doelpunt verschil van Vitesse dit seizoen. Dit was ook de tweede overwinning van Fortuna Sittard met één doelpunt verschil.

Vitesse staat nu op de zestiende plaats met 5 punten, terwijl Fortuna Sittard op de elfde plaats staat met 10 punten.

Op zaterdag 15 oktober start om 21.00 uur een uitwedstrijd voor Vitesse tegen Cambuur in het Cambuur Stadion. Fortuna Sittard speelt op dezelfde dag om 18.45 uur thuis tegen RKC Waalwijk in het Fortuna Sittard Stadion.