Fortuna zet ten koste van Cocu imponerende zegereeks voort

Fortuna Sittard heeft in een waanzinnige ommekeer van de slechte seizoenstart de derde zege op rij geboekt. De club geniet momenteel van een Schokeffect met hoofdletter S, ook Vitesse werd verslagen. De Limburgers zijn onder trainer Julio Velázquez geklommen van de achttiende naar de elfde plaats. Dat het voetbal niet bijster goed was, zal Fortuna weinig uitmaken.

Vitesse
Vitesse
1 - 2
Fortuna Sittard

Vitesse en Fortuna kregen het voor elkaar om in een weinig verheffende eerste helft toch tweemaal tot scoren te komen. In de 32ste minuut brak Bartosz Bialek van dichtbij de wedstrijd open met zijn tweede Eredivisie-doelpunt, Arianit Ferati maakte zeven minuten later gelijk met zijn eerste treffer in Nederland. De aanvaller van Fortuna draaide kort weg en vond de verre hoek achter doelman Kjell Scherpen.

Na een kaartengala van scheidsrechter Jeroen Manschot, hij trok in de tweede helft vijfmaal geel in tien minuten, overtrof het aantal kaarten het aantal kansen in GelreDome. Pas in de laatste tien minuten volgde er weer opwinding, maar niet aan Arnhemse zijde. Burak Yilmaz slaagde niet met een stijlvolle omhaal, maar leverde daardoor wel de perfecte assist op de net ingevallen Rémy Vita, die van dichtbij binnen werkte voor de 1-2 (zie video onder).

Zo moest Vitesse aan de bak om de tweede nederlaag onder Cocu te voorkomen, maar Fortuna hield net als tegen Excelsior (1-0) en FC Volendam (2-0) stand. Daar kwam wel geluk bij kijken, een aangeraakte inzet van Matús Bero eindigde nog tegen de paal. Het bleef dus bij 1-2 en daardoor is Fortuna ineens aan de bovenkant van het rechterrijtje terug te vinden, in plaats van helemaal onderaan. Het is voor het eerst sinds maart 2000 dat de Limburgers drie opeenvolgende duels winnen op het hoogste niveau. Vitesse blijft in de degradatiezone bivakkeren.