Excelsior - SC Heerenveen

0 - 1
Expected goals0.5 - 0.6

Heerenveen heeft de uitwedstrijd tegen Excelsior in de Eredivisie zaterdag met 1-0 gewonnen. Het enige doelpunt van het duel werd in de tweede helft gemaakt door Van Ewijk.

Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 58ste minuut tot Milan van Ewijk scoorde, met een assist van Pawel Bochniewicz, en zo de 1–0 voor Heerenveen vastlegde, een doelpunt dat de wedstrijd besliste.

Excelsior heeft in de vijf laatste wedstrijden één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Heerenveen twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. Dit was de derde nederlaag met één doelpunt verschil van Excelsior dit seizoen. Dit was ook de derde overwinning van Heerenveen met één doelpunt verschil.

Excelsior heeft 13 punten en staat op de twaalfde plaats, terwijl Heerenveen met 20 punten de zevende plek inneemt.

De volgende wedstrijd, op zondag 13 november, speelt Excelsior om 16.45 uur uit tegen Feyenoord in het Stadion Feijenoord. Heerenveen zal het op dezelfde dag thuis opnemen tegen Cambuur. Het duel zal om 14.30 uur beginnen.