Excelsior - AZ

De Eredivisie-wedstrijd tussen Excelsior en AZ eindigde in 2-1. Thuisteam Excelsior heeft in de eerste helft controle over de wedstrijd en leidt met 2-0. Ondanks een sterke come back van AZ is het Excelsior die de wedstrijd bepaalt.

Excelsior nam een vroege voorsprong, toen Siebe Horemans scoorde na 6 minuten, met een assist van Marouan Azarkan.

Azarkan bracht in de 32ste minuut Excelsior op 2-0, op aangeven van Lazaros Lamprou. Direct na de rust poetste Yukinari Sugawara iets van de achterstand weg voor AZ.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Excelsior één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl AZ drie overwinningen en twee nederlagen heeft. Dit was de tweede overwinning met één doelpunt verschil van Excelsior dit seizoen.

Dit betekent dat Excelsior op de tiende positie staat met 13 punten en dat AZ de nummer 4 is met 23 punten.

In de volgende wedstrijd speelt Excelsior op zaterdag 29 oktober om 21.00 uur bij Go Ahead Eagles. AZ ontvangt zondag 30 oktober om 16.45 uur FC Volendam.