Clasie spreekt harde woorden over AZ: 'Dat is gewoon schandalig'

AZ-aanvoerder Jordy Clasie draait er niet omheen na de nederlaag van zijn ploeg tegen Excelsior (2-1). De ervaren middenvelder vond dat de bezoekers een schandalige eerste helft speelden in Kralingen.

Excelsior
Excelsior
2 - 1
AZ
AZ

AZ keek na een half uur al tegen een 2-0 achterstand aan. Vroeg in de tweede helft viel nog wel de aansluitingstreffer, maar verder kwamen de Alkmaarders niet. Achteraf uit Clasie zijn frustratie in gesprek met ESPN. 'Als je zo schandalig speelt als in de eerste helft, dan verdien je het ook niet', zegt de 31-jarige middenvelder.

'Hoe wij ons vandaag presenteren, zowel aan de bal als zonder bal... De wil om te winnen was er niet in de eerste helft. Het is gewoon schandalig als je zo speelt', vindt Clasie. Hij somt op wat er misging:  'Slordigheid, de concentratie bij iedereen, de hele ploeg, slordige ballen, makkelijke goals weggeven. Als je zo speelt, dan verlies je hier ook.'

Pascal Jansen greep bij AZ al voor de rust in met een dubbele wissel. Clasie krijgt de vraag of het daarna donderde in de kleedkamer. 'Zeg dat wel, ik denk dat het één van de eerste keren is dat iedereen echt boos en gefrustreerd was. Het was gewoon AZ-onwaardig vandaag. We hebben meerdere spelers die dan iets zeggen. Dit was een van de eerste keren dat ik de trainer echt, écht boos heb gezien. Volledig terecht ook.'

Voor AZ was het de derde nederlaag op rij, na een lange ongeslagen reeks. 'We zaten natuurlijk in een fantastisch ritme. We zijn heel goed begonnen dit seizoen, maar als je drie wedstrijden verliest moet je echt naar jezelf gaan kijken', vindt Clasie. 'Dan moet je terug naar de basis: keihard werken en niet denken dat het soms maar op 95 of 98 procent kan, want dan verlies je wedstrijden. Dat zie je: de laatste drie wedstrijden zijn we gewoon niet onszelf. Dat is iets dat we heel snel moeten omdraaien.'