PSV - FC Groningen

PSV heeft zaterdag in de Eredivisie geen spaan heel gelaten van Groningen. Het duel eindigde in een royale overwinning: 6-0.

In de 27ste minuut nam PSV de leiding via Luuk de Jong, met een assist van Xavi Simons. Direct na de rust vergrootte Simons de voorsprong van PSV.

Jarrad Branthwaite vergrootte in de 69ste minuut de marge voor PSV.

Johan Bakayoko vergrootte de voorsprong in de 73ste minuut.

Met nog zes minuten te spelen voerde Fábio Daniel Soares Silva de score verder op voor PSV, op aangeven van Jordan Teze.

PSV vond het net nog een keer, deze keer via Guus Til, met een assist van Ismael Saibari, in de 88ste minuut.

Groningen heeft voor de tiende keer op rij geen overwinning behaald.

In de vijf laatste wedstrijden heeft PSV drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Groningen één gelijkspel en vier nederlagen heeft.

Dit betekent dat PSV op de derde plaats staat met 42 punten en dat Groningen op de achttiende en laatste positie staat met 13 punten.

In de volgende wedstrijd speelt PSV op zondag 19 februari om 14.30 uur, in een uitwedstrijd, tegen Utrecht. Groningen ontvangt zaterdag 18 februari om 18.45 uur FC Emmen.