FC Groningen - FC Twente

De wedstrijd tussen Groningen en het uit spelende Twente in de Eredivisie is in 1-1 geëindigd. Hiermee heeft Groningen, ook al was het geen overwinning, de reeks van zeven nederlagen weten te beëindigen.

Sem Steijn opende na slechts vijf minuten de score voor het bezoekende team scoorde uit een voorzet van Václav Cerny.

Daarna stonden beide teams een tijdje droog. Oliver Antman maakte in de 69ste minuut gelijk voor Groningen.

Dat betekent dat Twente nu elf wedstrijden op rij ongeslagen is.

Het resultaat betekent de negende wedstrijd zonder overwinning achter elkaar voor Groningen.

Groningen heeft in de vijf laatste wedstrijden één keer gelijk gespeeld en vier keer verloren, terwijl Twente één overwinning en vier keer gelijk gespeeld heeft. Dit was het vierde gelijkspel van Groningen dit seizoen.

Groningen staat nu op de zeventiende plek met 13 punten, terwijl Twente op de vijfde plek staat met 37 punten.

De volgende speeldag speelt Groningen op zaterdag 11 februari om 20.00 uur in een uitwedstrijd tegen PSV. Twente ontvangt zondag 12 februari om 16.45 uur FC Volendam.