FC Twente - FC Utrecht

Twente is bezig geweest met een goede serie in de Eredivisie. In de thuiswedstrijd tegen Utrecht bleef de club voor de achtste wedstrijd op rij ongeslagen. De wedstrijd in De Grolsch Veste eindigde in 2-0.

De eerste helft verliep doelpuntloos. Direct na de rust liet Václav Cerny zich gelden toen hij scoorde, op aangeven van Ramiz Zerrouki, en Twente op voorsprong bracht.

Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Virgil Misidjan en vergrootte de marge met een assist van Gijs Smal.

Het resultaat betekent dat Twente haar schone lei heeft behouden in drie opeenvolgende wedstrijden.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Twente twee overwinningen behaald en drie keer gelijkgespeeld, terwijl Utrecht twee overwinningen, twee keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft.

Met 34 punten staat Twente op de vierde plaats, terwijl Utrecht met 26 punten op de achtste plek staat.

De volgende wedstrijd, op woensdag 25 januari, speelt Twente om 18.45 uur uit tegen Vitesse in de GelreDome. Utrecht zal het op dezelfde dag thuis opnemen tegen Excelsior. De wedstrijd zal om 21.00 uur beginnen.