FC Volendam - FC Utrecht

Utrecht is op dit moment in goede vorm. Zaterdag behaalde ze de vierde winst op rij na 4-0 in de uitwedstrijd tegen FC Volendam. Voor Volendam was dit de vierde verloren wedstrijd een rij in de Eredivisie.

Het bezoekende team nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong, toen Taylor Booth scoorde in de 14de minuut.

Daarna verloor de wedstrijd zijn momentum. Bas Dost bouwde de voorsprong uit in de 73ste minuut met een assist van Othmane Boussaid.

Met nog zes minuten op de klok voerde Sander van de Streek de score verder op voor Utrecht, op aangeven van Boussaid.

Utrecht vond het doel nog een keer, deze keer via Can Bozdogan, op aangeven van Amin Younes, in de 92ste minuut, dat bracht de uiteindelijke score op 0-4.

In de vijf laatste wedstrijden heeft FC Volendam één keer gelijk gespeeld en vier keer verloren, terwijl Utrecht vier overwinningen en één nederlaag heeft.

In de huidige stand heeft FC Volendam 6 punten en staat op de achttiende plaats, terwijl Utrecht met 24 punten op de zevende positie staat.

Op zondag 8 januari speelt FC Volendam om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen Cambuur in het Kras Stadion. Utrecht speelt op dezelfde dag om 12.15 uur thuis tegen Feyenoord in Stadion Galgenwaard.