AZ - FC Volendam

AZ heeft de thuiswedstrijd in de Eredivisie tegen FC Volendam zondag met 2-1 gewonnen. Thuisteam AZ heeft in de eerste helft controle over de wedstrijd en leidt met 2-0. Volendam slaagt er niet in om terug te slaan.

AZ kreeg 1 speler uit het veld gestuurd en eindigde de wedstrijd met 10 spelers.

AZ hadden al vroeg in de wedstrijd een speler minder, toen Dani de Wit eruit gestuurd werd in de 14de minuut.

De thuisploeg nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong, toen Jens Odgaard scoorde na 20 minuten, met een assist van Yukinari Sugawara.

Tijjani Reijnders bracht in de 40ste minuut AZ op 2-0, op aangeven van Jesper Karlsson.

Direct na de rust poetste Henk Veerman iets van de achterstand weg voor FC Volendam.

Voor FC Volendam was het de negende wedstrijd achter elkaar zonder overwinning.

In de vijf laatste wedstrijden heeft AZ drie overwinningen behaald en twee keer verloren, terwijl FC Volendam één gelijkspel en vier nederlagen heeft. Dit was de vijfde overwinning met één doelpunt verschil van AZ dit seizoen. De nederlaag was ook voor FC Volendam de tweede nederlaag met één doelpunt verschil.

AZ staat nu op de derde plek met 26 punten, terwijl FC Volendam op de achttiende en laatste positie staat met 6 punten.

De volgende wedstrijd, op zondag 6 november, speelt AZ om 16.45 uur uit tegen RKC Waalwijk in het Mandemakers Stadion. FC Volendam zal het op dezelfde dag thuis opnemen tegen Feyenoord. Het duel start om 14.30 uur.