AZ haalt bakzeil: topper tegen PSV op de tocht voor De Wit

Reacties

AZ is zonder succes in beroep gegaan tegen de straf die Dani de Wit kreeg na zijn rode kaart tegen FC Volendam. De tuchtcommissie van de KNVB heeft geen reden gezien om de schorsing te verlagen. Dat betekent dat het ernaar uitziet dat De Wit de competitietopper tegen PSV moet gaan missen.

AZ haalt bakzeil: topper tegen PSV op de tocht voor De Wit
© Pro Shots

De Wit werd vorige week al binnen het eerste kwartier naar de kant gestuurd, nadat hij met zijn tackle tegenstander Robert Mühren hard had geraakt. De aanklager betaald voetbal deed een schikkingsvoorstel voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. AZ accepteerde die straf echter niet en hoopte op beter nieuws van de tuchtcommissie.

De aanklager verhoogde de strafeis tijdens dit beroep zelfs naar drie wedstrijden onvoorwaardelijk. Daar ging de tuchtcommissie niet in mee, maar de straf werd ook niet verlaagd. AZ heeft nog de optie om in beroep te gaan tegen de uitspraak en denkt daar momenteel over na.

Als AZ niet opnieuw in beroep gaat, mist De Wit volgende week de topper tegen PSV. Komende zondag is hij er tegen RKC Waalwijk hoe dan ook niet bij.

De overtreding van Dani de Wit is te zien vanaf minuut 0:15.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.