AZ gaat niet akkoord met voorstel voor schorsing De Wit

Reacties

AZ gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB om Dani de Wit te schorsen, zo meldt de club. De aanklager wil De Wit voor drie duels schorsen, waarvan één voorwaardelijk.

AZ gaat niet akkoord met voorstel voor schorsing De Wit
© Pro Shots
AZ
AZ
2 - 1
FC Volendam
FC Volendam

De Wit incasseerde zondag een rode kaart in de eerste helft van de wedstrijd tegen FC Volendam. De aanvallende middenvelder begin in de veertiende minuut een harde tackle op Robert Mühren en werd weggestuurd door arbiter Joey Kooij. Hoewel AZ bij een 0-0 stand verder moest met tien man, wonnen de Alkmaarders met 2-1.

De overtreding van Dani de Wit is te zien vanaf minuut 0:15.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een schorsing van drie duels, waarvan een voorwaardelijk, zou betekenen dat De Wit pas in januari weer in de Eredivisie speelt. Tot aan het WK speelt AZ immers alleen nog tegen RKC Waalwijk (zondag) en PSV (volgende week zaterdag). De eerste wedstrijd daarna is op 7 januari, thuis tegen Vitesse.

Na de wedstrijd erkende De Wit dat zijn rode kaart terecht was. Hij hoopte echter op een korte schorsing. 'Ik hoop dat iedereen dit ziet en dat zij ook denken dat het meevalt en dat het één wedstrijd kost. Ik vind het niet zo ernstig dat het langer moet duren, maar dat gaan we zien', vertelde De Wit aan ESPN.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.