Vitesse - FC Twente

Het is lang geleden dat Vitesse voor de laatste keer heeft gewonnen in de Eredivisie. De thuiswedstrijd tegen Twente heeft daar geen verandering in gebracht. Het duel in het GelreDome eindigde in 2-2 en daarmee heeft Vitesse al zeven keer achter elkaar niet gewonnen.

Twente nam de leiding in de 33ste minuut via Ricky van Wolfswinkel.

Gabriel Vidovic bracht in de 44ste minuut Vitesse op gelijke hoogte. Direct na de rust bracht Matús Bero Vitesse een voorsprong.

Met nog bijna een half uur te gaan maakte Václav Cerny gelijk voor Twente, dat bracht de uiteindelijke score op 2-2.

Dit resultaat was voor Twente de negende ongeslagen wedstrijd op rij.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Vitesse vier keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Twente twee overwinningen en drie keer gelijkgespeeld heeft. Dit was het zevende gelijkspel van Vitesse dit seizoen.

Dit betekent dat Vitesse op de veertiende positie staat met 16 punten en dat Twente de nummer 4 is met 35 punten.

In de volgende wedstrijd speelt Vitesse op zaterdag 28 januari om 20.00 uur bij Heerenveen. Twente ontvangt zondag 29 januari om 12.15 uur Feyenoord.