Cruciaal en discutabel VAR-moment bij Vitesse-Twente: 'Ik zie het, maar ik zie het niet'

Reacties

FC Twente leek woensdag diep in blessuretijd nog de winst te pakken tegen Vitesse, maar de VAR stak daar een stokje voor. Ricky van Wolfswinkel zag zijn doelpunt afgekeurd worden en raakte bij het zien van de beelden niet overtuigd. Toch legde hij zich vrij moeiteloos bij zijn lot neer.

Cruciaal en discutabel VAR-moment bij Vitesse-Twente: 'Ik zie het, maar ik zie het niet'
© ESPN
Vitesse
Vitesse
2 - 2
FC Twente
FC Twente

Van Wolfswinkel werd vlak voor tijd met een geweldige voorzet gevonden door Gijs Smal. De spits probeerde de bal met het hoofd naar een ploeggenoot te sturen, maar kopte tegen Vitessenaar Dominik Oroz, die zo een eigen goal maakte. Daarmee leek hij Twente onbedoeld aan de drie punten te helpen, maar door inmenging van de VAR ging er een streep door de treffer.

Van Wolfswinkel kwam na het laatste fluitsignaal direct voor de camera van ESPN, waar hij werd geconfronteerd met de VAR-beelden. 'Het lijkt alsof het mijn schouder is? Ik heb geen idee, ik zie het helemaal niet', zei de spits. 'De lijnen liggen toch hetzelfde, of niet? Ach, als zij zeggen dat het buitenspel is, dan zal het zo zijn. Ik zie het, maar ik zie het niet.'

Van Wolfswinkel weigerde desondanks om zijn twijfels te zetten bij het ingrijpen van de VAR. 'Je gaat ervan uit dat ze het met de VAR goed kunnen zien', zei de aanvaller. 'Ik heb geen moment aan buitenspel gedacht, moet ik zeggen. Maar de VAR is er voor, dan moet je er maar van uitgaan dat ze het goed hebben. Het is jammer, zonde, maar we zijn ook gewoon niet goed genoeg geweest vandaag.'

In de studio van ESPN zoomden ze in op de beelden en zagen ze dat de voet van Van Wolfswinkel iets voorbij de schouder van zijn bewaker was. Daardoor lijkt de goal inderdaad terecht te zijn afgekeurd. 'Maar een framepje kan zo veel verschil maken…', zette analist Marciano Vink toch zijn vraagtekens.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.