PSV - Vitesse

1 - 0
Expected goals1.4 - 0.7

PSV heeft de thuiswedstrijd tegen Vitesse gewonnen. Het duel in de Eredivisie eindigde in 1-0.

Voor Vitesse werd 1 speler van het veld gestuurd en het team moest de wedstrijd uitspelen met 10 spelers.

De eerste helft verliep doelpuntloos. Direct na de rust liet Guus Til zich gelden toen hij scoorde, met een assist van Johan Bakayoko, en PSV op voorsprong bracht.

Vitesse moest verder met tien man nadat Kjell Scherpen in de 93ste minuut rood kreeg.

Het was de zesde wedstrijd zonder overwinning op rij voor Vitesse.

In de vijf laatste wedstrijden heeft PSV twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Vitesse vier keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Dit was de vijfde overwinning met één doelpunt verschil van PSV dit seizoen. De nederlaag was ook voor Vitesse de derde nederlaag met één doelpunt verschil.

PSV staat na deze wedstrijd op de tweede plek met 35 punten, terwijl Vitesse op de veertiende positie staat met 15 punten.

In de volgende wedstrijd speelt PSV uit tegen FC Emmen. Deze ontmoeting vindt plaats op dinsdag 24 januari om 18.45 uur. Vitesse speelt woensdag 25 januari om 18.45 uur thuis tegen Twente.