Tolk, vragensteller en trainer ineen: Van Nistelrooij roemt Guti

Reacties

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij is zeer blij met Érick Gutiérrez. Volgens de coach van de Eindhovenaren stond de Mexicaanse controlerende middenvelder symbool voor wat PSV zaterdagavond in het duel met Vitesse (1-0) nodig had: karakter.

Tolk, vragensteller en trainer ineen: Van Nistelrooij roemt Guti
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 0
Vitesse
Vitesse

Tijdens zijn eigen persconferentie roemde Van Nistelrooij Guti, die toch lang niet altijd een basisplaats heeft bij PSV. 'Hij heeft daarin een heel belangrijke rol gespeeld', doelde de coach van de Eindhovenaren op de strijdlust en het voorbeeld dat Guti in het duel met Vitesse was. Want dat was volgens Van Nistelrooij precies wat er nodig was in het Philips Stadion; niet per se mooi spel, maar simpelweg winnen. En dat lukte.

Guti was daar zelf ook blij mee. 'Het was een lastige wedstrijd, maar het ging om winnen en vertrouwen opbouwen. En dat is gelukt', vertelde de middenvelder, nadat ook hij wees op het vertrek van Noni Madueke, die net als de eerder al vertrokken Cody Gakpo naar de Premier League verkaste. Chelsea nam hem over, terwijl Gakpo inmiddels voor Liverpool speelt. Daarmee boette PSV dus flink in aan creativiteit.

'Het is voor ons een aderlating, maar we moeten dat oppakken met de overgebleven spelers', stelde Guti over de vertrokken aanvallers. 'Cody Gakpo kon uit het niets een wedstrijd beslissen en het vertrek van Noni is ook een verlies, maar ik ben blij voor hem. Ik gun hem die stap.'

Dat de antwoorden allemaal bij de journalisten van dienst aankwamen, was dan weer aan Van Nistelrooij te danken. De trainer trad op als tolk en moest daarom ook de vragen aan zijn middenvelder stellen. 'Kun je hem vragen waarom elke trainer toch weer bij hem uitkomt?', zo vroeg VI-clubwatcher Marco Timmer via Van Nistelrooij aan de Mexicaan. Een gelach ging vervolgens door de perskamer. 'Ik ben een teamplayer, mogelijk is dat het?', antwoordde Guti bescheiden. 'En ik probeer altijd naar de balans en de verbinding in het elftal te zoeken. Ik ben in ieder geval altijd klaar om te spelen, al is het één minuut, of vijf. Toch geniet ik ervan dat ik speel. Ik geef altijd alles.' En dat beaamde de vragensteller met een glimlach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.