Go Ahead Eagles - Vitesse

Vitesse is in de eerste helft op een 2-0 achterstand gekomen tegen Go Ahead Eagles in de Eredivisie, maar in de tweede helft kwam Vitesse goed terug. Uiteindelijk werden de punten gedeeld en eindigde het duel in 2-2. De score werd in de 8de minuut geopend door de thuisploeg na een doelpunt van Philippe Rommens. Go Ahead Eagles kwam op 2-0 toen Rommens nog een keer scoorde in de 20ste minuut. Direct na de rust verkleinde Matús Bero de achterstand voor Vitesse. De gelijkmaker voor Vitesse werd in de laatste minuten gemaakt door Simon van Duivenbooden. Dat betekent dat Go Ahead Eagles nu negen wedstrijden achter elkaar ongeslagen is. In de vijf laatste wedstrijden heeft Go Ahead Eagles één overwinning behaald en vier keer gelijkgespeeld, terwijl Vitesse twee overwinningen, twee keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Dit was het zesde gelijkspel van Go Ahead Eagles dit seizoen. Go Ahead Eagles staat na deze wedstrijd met 15 punten op de elfde plaats, terwijl Vitesse op de dertiende positie staat met 13 punten. Op zaterdag 7 januari speelt Go Ahead Eagles om 20.00 uur een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard in het Fortuna Sittard Stadion. Vitesse speelt op dezelfde dag om 18.45 uur uit tegen AZ in het AFAS Stadion.