Feyenoord - PSV

De wedstrijd tussen de twee topploegen Feyenoord en de bezoekende ploeg PSV in de Eredivisie is zondag in een 2-2 gelijkspel geëindigd.

Voor PSV werd 1 speler van het veld gestuurd en het team moest de wedstrijd uitspelen met 10 spelers.

Er werd een vroege voorsprong genomen door het bezoekende team na een doelpunt van Anwar El Ghazi in de 8de minuut, met een assist van Xavi Simons.

In de 65ste minuut moest PSV verder met een man minder toen Armando Obispo van het veld werd gestuurd met een rode kaart.

Het duurde lang tot er een volgende doelpunt te noteren viel. Thorgan Hazard bouwde in de 68ste minuut de marge uit voor PSV.

Met nog negen minuten op de klok verkleinde Alireza Jahanbakhsh de achterstand voor Feyenoord, op aangeven van Oussama Idrissi.

Maar Feyenoord had nog tijd voor een extra doelpunt. Jahanbakhsh vond het net opnieuw in de 96ste minuut, op aangeven van Idrissi.

Voor Feyenoord was het de dertiende ongeslagen wedstrijd op rij.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Feyenoord twee overwinningen behaald en drie keer gelijkgespeeld, terwijl PSV twee overwinningen, twee keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Dit was het zevende gelijkspel van Feyenoord dit seizoen.

In de huidige stand heeft Feyenoord 43 punten en staat op de eerste plaats, terwijl PSV met 39 punten op de vierde positie staat.

In de volgende wedstrijd speelt Feyenoord op zondag 12 februari om 14.30 uur, in een uitwedstrijd, tegen Heerenveen. PSV ontvangt zaterdag 11 februari om 20.00 uur Groningen.