FC Groningen - FC Emmen

1 - 1
Expected goals1 - 0.6

Thuisploeg Groningen en FC Emmen hebben ieder een punt behaald in hun ontmoeting in de Eredivisie. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Groningen nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong, toen Ricardo Pepi scoorde in de 12de minuut, op aangeven van Johan Hove.

FC Emmen maakte vroeg in de wedstrijd gelijk toen Miguel Araujo scoorde, met een assist van Mark Diemers, in de 14de minuut. De teams waren niet in staat om te scoren in de tweede helft, waardoor de wedstrijd eindigde 1-1.

Het was de elfde wedstrijd achter elkaar voor Groningen dat er niet gewonnen werd.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Groningen twee keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl FC Emmen één overwinning, twee keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft. Dit was het vijfde gelijkspel van Groningen dit seizoen.

Op dit moment heeft Groningen 14 punten en staat op de zeventiende plaats, terwijl FC Emmen met 17 punten op de zestiende positie staat.

De volgende speeldag speelt Groningen op zaterdag 25 februari om 16.30 uur in een thuiswedstrijd tegen Excelsior. FC Emmen ontvangt zondag 26 februari om 14.30 uur Go Ahead Eagles.