FC Groningen en FC Emmen hebben elkaar zaterdagavond in bedwang gehouden tijdens een cruciale ontmoeting in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie. Emmen-verdediger Mike te Wierik speelde in de slotfase nog een negatieve hoofdrol bij zijn rentree in de uitverkochte Euroborg.

FC Groningen
1 - 1
FC Emmen
FC Emmen

Groningen moest na zes nederlagen in zeven competitiewedstrijden winnen om de aansluiting te vinden bij nummer zestien Emmen. Groningen begon voortvarend aan het duel en raakte via Elvis Manu de paal. Na de kans van Manu claimde Groningen tevergeefs een strafschop nadat Radinio Balker naar de grond ging.

Kort daarna was het alsnog raak voor de formatie van trainer Dennis van der Ree. Ricardo Pepi stond na twaalf minuten aan het eind van een Groningse aanval die via Manu en de hak van de Noor Johan Hove voor de voeten van de Amerikaanse spits belandde. Pepi dacht vervolgens niet na en schoot uit de draai raak: 1-0.

Lang kon Groningen niet genieten van de voorsprong. Uit een afgemeten vrije trap van Mark Diemers schoot de vrijstaande Miguel Araujo de gelijkmaker binnen. Na de doelpunten in het openingskwartier viel er voor rust niet veel meer te genieten in Groningen. Emmen-trainer Dick Lukkien besloot na de rust aanwinst Danny Hoesen in te brengen. De 32-jarige spits kwam deze week transfervrij naar Emmen.

Rood Te Wierik
De gasten hadden in de tweede helft een licht overwicht en kregen via Lucas Bernadou nog een kans om aan de leiding te komen, Groningen-keeper Michael Verrips lag in de weg bij de volley na een vrije trap van Diemers. Een tweede gele kaart voor Te Wierik gooide een kwartier voor tijd de plannen van Lukkien in de war. Te Wierik keerde voor het eerst na zijn transfervrije vertrek bij Groningen terug in de Euroborg.

Groningen kwam via een afstandsschot van Hove nog het dichtst bij een winnende goal. Emmen-keeper Mickey van der Hart bracht moeizaam redding, maar werd te hulp geschoten door een teamgenoot. Een schot van Thijmen Blokzijl belandde in de extra tijd in de handen van Van der Hart. Groningen staat na het gelijkspel zeventiende. Hekkensluiter SC Cambuur kan de Groningers zondag passeren bij een zege in de derby tegen SC Heerenveen.