RKC Waalwijk - FC Emmen

RKC Waalwijk heeft de thuiswedstrijd tegen FC Emmen in de Eredivisie zaterdag met 2-0 gewonnen dankzij doelpunten van Kramer en Julian Lelieveld. Waalwijk nam in de 3de minuut een voorsprong door een doelpunt van Kramer.

Voor RKC Waalwijk werd 1 speler van het veld gestuurd en het team moest de wedstrijd uitspelen met 10 spelers.

Kramer opende na slechts drie minuten de score voor de thuisploeg scoorde uit een voorzet van Mats Seuntjens.

Lelieveld bouwde de marge verder uit naar 2-0 na bijna een half uur, met een assist van Iliass Bel Hassani. De teams waren niet in staat om te scoren in de tweede helft, waardoor de wedstrijd eindigde met een 2-0 overwinning voor RKC Waalwijk. RKC Waalwijk moest verder met tien man nadat Bel Hassani in de 50ste minuut rood kreeg.

RKC Waalwijk heeft in de vijf laatste wedstrijden één overwinning behaald, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl FC Emmen één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft.

RKC Waalwijk staat op de tiende positie met 22 punten. FC Emmen is de nummer 15 met 15 punten. RKC Waalwijk heeft één wedstrijd minder gespeeld dan FC Emmen.

In de volgende wedstrijd neemt RKC Waalwijk het thuis op tegen Go Ahead Eagles op woensdag 1 februari om 20.00 uur. FC Emmen ontvangt zaterdag 4 februari om 20.00 uur Vitesse.