Excelsior - NEC

NEC won zondag van Excelsior in de Eredivisie-wedstrijd. NEC won het duel met 3-0.

De uitploeg nam de leiding net voor de rust toen Magnus Mattsson scoorde, met een assist van Calvin Verdonk. Souffian El Karouani vergrootte de voorsprong in de 73ste minuut.

NEC vergrootte de voorsprong verder, toen Anthony Musaba scoorde, op aangeven van Verdonk, in de 85ste minuut.

Het was de vijfde wedstrijd zonder overwinning op rij voor Excelsior.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Excelsior één keer gelijkgespeeld en vier keer verloren, terwijl NEC één overwinning, twee keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft.

Met 20 punten staat Excelsior op de vijftiende plaats, terwijl NEC met 27 punten op de tiende plek staat.

Excelsior neemt het in de volgende wedstrijd uit op tegen Groningen, op zaterdag 25 februari om 16.30 uur in het Van Donge & De Roo Stadion. Op dezelfde dag speelt NEC om 21.00 uur thuis tegen FC Volendam in het Goffertstadion.