NEC heeft na bijna een maand weer een Eredivisie-zege geboekt. Excelsior werd zondag het slachtoffer van de Nijmeegse dadendrang.

Excelsior
0 - 3
N.E.C.
N.E.C.

NEC heeft dit seizoen moeite wedstrijden om te zetten in overwinningen. Twaalf keer bleef de ploeg van trainer Rogier Meijer dit seizoen achter met een punt. Wat betreft het aantal zeges overlegden tot de 22ste speelronde alleen de onderste drie ploegen in de Eredivisie slechtere cijfers. Met name in uitwedstrijden werd vaak niet thuis gegeven getuige ook het magere aantal treffers buitenshuis van Nijmeegse makelij (6).

Het bezoek aan Excelsior bleek het moment om te breken met die slechte gewoontes. Op slag van rust zette Magnus Mattsson met een rake kopbal na een voorzet van Calvin Verdonk NEC op het goede spoor. Het was pas het tweede Nijmeegse doelpunt op vreemde bodem sinds Lasse Schöne begin november SC Cambuur met zijn treffer op de knieën dwong.

Ook dit keer was de zeldzame treffer de basis voor een zeldzaam resultaat voor NEC. Excelsior bleek namelijk niet bij machte een Nijmeegs succes te voorkomen. De tweede gele kaart voor aanvoerder Redouan El Yaakoubi kort na rust had de Rotterdamse zaak geen goed gedaan.

Ondanks de numerieke minderheid had Excelsior wel kansen gehad op de gelijkmaker. NEC-goalie Jasper Cillessen liet zich niet verschalken door Lazaros Lamprou en Sven Nieuwpoort. Na de 0-2 van Souffian El Karouani in de 73ste minuut was het Rotterdamse verzet gebroken. De schitterende 0-3 van invaller Anthony Musaba was het sluitstuk van een mooie Nijmeegse avond in Kralingen.

Door het resultaat blijft Excelsior in de gevarenzone. De Kralingse ploeg staat net boven de rode streep. NEC kan met de vijfde overwinning van het seizoen de blik naar boven richten.